Företag

Allsvensk kalasstart i Örebro

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 apr 2016

Söndagens allsvenska premiärmatch på Berhn Arena blev ett blårandigt kalas. Djurgården slog Örebro med 2-0 (1-0) efter granna nickmål av Sam Johnson och Omar Colley.

– Fantastiskt skönt, vi gör en bra match rakt igenom, sa Mathias Ranegie, och det hade han fullständigt rätt i även om Örebro höll jämna steg den första kvarten. När ex-Djurgårdaren Martin Broberg tvingades bryta på grund av skada efter 20 minuter var Blåränderna redan på väg att ta över och dominera lika kraftigt på planen som på läktaren.

Backlinjen låg rätt från början och tvingade ÖSK att ta avsluten utanför straffområdet. Nordin Gerzic gjorde två försök från distans och båda gångerna hamnade bollen högt upp på den välfyllda Djurgårdsläktaren. Sam Johnson hade siktet bättre inställt när han i full fart mötte Daniel Berntsens högerhörna med pannan och såg till att Djurgården var i ledning efter 24 minuter.

– Efter det målet får vi ett lugn i spelet och är riktigt bra under andra halvan av första halvlek då vi sammanlagt har tre riktigt bra lägen, sa DIF-tränaren Pelle Olsson.

Närmast var Sen-Min Moon som bjöds på ett öppet mål när bollen damp ner framför de kvicka fötterna. Sydkoreanen såg säker ut men den studsande bollen bredsidades över ribban.

Djurgårdens form och kapacitet var onekligen ett frågetecken inför avspark. Genrepet mot Norrköping hade inte gett så många svar, och Mathias Ranegie tog plats i startelvan med bara en träningsmatch i benen. Örebro var knapp favorit hos Svenska Spel med ett odds på 2,45 medan en bortaseger gav 2,83 gånger pengarna, men sedan Omar Colley ökat på till 2-0 i minut 56 fick blev den avslutande halvtimmen behaglig.

– Det målet ger oss en extra trygghet. Efter det känns det aldrig som att vi sätts under något riktigt hot. Vi fortsätter att kontra bra och är löpvilliga men inte tillräckligt skarpa, sa Pelle Olsson.

2-0-målet var för övrigt rena kraftdemonstationen med flera framrusande blåränder i straffområdet och ett perfekt måttat inlägg från målskytten Colleys försvarskollega Tim Björkström.

– Vi var rätt kliniska i avsluten även om jag inte fick in den, tyckte Mathias Ranegie som hade en bra chans att öka på ledningen med ett ytterligare nickmål men bollen hamnade för nära Jacob Rinne i ÖSK-målet.

Hemmalaget satsade allt framåt för att få till en reducering men Djurgårdens försvarsspel var kompakt. Endast vid ett tillfälle tappades markeringen på Örebro-anfallaren Alhassan Kamara bort, men då slog ”Crespo” hål i luften. Flera tusen Djurgårdare kunde därmed fira en 2-0-seger tillsammans med spelarna efter matchen och Kevin Walker ledde allsången i rena Emil Bergström-klassen.

Noterbart från Örebro:

Segern var Djurgårdens femte raka i Örebro. Blåränderna trivs onekligen bra på Behrn Arena.

Martin Broberg lämnade planen med högerlåret i ett paket. Det såg inte lovande ut men vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande.

Senast Mohammed Al-Hakim dömde Djurgården (Syrianska i cupen) visades Kevin Walker ut under omdiskuterade omständigheter. Den här gången varnades inte en enda Djurgårdare.


 

 


 
3 april, söndag 17:30Behrn Arena

Örebro SKDjurgården
0-2 (0-1)

  • MålskyttarSam Johnson 24'Omar Colley 56'
  • Domare Mohammed Al-Hakim
  • Publik 11247 (Behrn Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat