Företag

Bergtoft avgjorde i förlängningen

  • Herrar
  • A-lag
  • 2 okt 2003

Djurgården är vidare till semifinal i Svenska Cupen, sedan man på torsdagen besegrat AIK med 2-1 (0-0) på Stadion inför knappt 9000 åskådare. Men det krävdes förlängning och golden goal innan matchen var avgjord.

- Den första halvleken var Dembos, det var han som höll oss kvar i matchen. I övrigt var vi faktiskt dåliga, vi var tio meter från motståndarna och tog inga extrasteg, säger Sören Åkeby efter kvartsfinalen mellan Djurgården och AIK i Svenska Cupen. 
Ja, det var Dembo Touray som glänste den första halvleken. Medan Djurgården bara hade ett skott utanför mål, signerat Kim Källström, fick Dembo visa ett register av kvalificerade räddningar.
- I andra halvlek blev det bättre. Vi höjde oss och visade att vi konditionsmässigt är starka. Vi kom närmare AIK i vårt spel, säger Åkeby.

Det blev Bapupa som spräckte matchens nolla. Efter nästan 75 minuter spelade Wowoah fram Andreas Johansson. Håkan Svensson i AIK:s mål räddade Addes skott, men Bapupa var framme och slog returen i öppet mål.
Trots att AIK från och med 82:a minuten fick spela med en gubbe mindre på plan kom deras kvittering. Det var fem minuter kvar av ordinarie tid då Rubarth efter en frispark touchade in 1-1.

I förlängningen blev det än mer Djurgården, och efter elva minuter sköt Stefan Bergtoft via målribban Djurgården till seger.
- Jag blundade och klippte till, säger han efteråt och tillägger:
- Det känns bra, det är skönt att vi har chans att nå årets mål, att försvara båda våra mästartitlar från i fjol.
Av Johanna Lundeberg, © DIF Fotboll

2 oktober, torsdag 20:00Stockholms Stadion

DjurgårdenAIK
2-1

  • MålskyttarYannick Bapupa 75'Mats Rubarth 82'Stefan Bergtoft 99'
  • Domare Martin Ingvarsson
  • Publik 8980 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat