Företag

Anders Linderoth mot väggen

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 aug 2005

Djurgården och Hammarby möts på Råsunda på torsdag. Vi försökte hitta Hammarbys svagheter och irritera tränaren Anders Linderoth med dessa.

Anders, Hammarby har ett bra passningsspel, men eftersom ni saknar en riktig målskytt så blir det inte mer än passningsspel?
- Då har du nog inte tittat i tabellen för det är bara två lag i Allsvenskan som har gjort fler mål än oss. I och för sig så kanske det inte är en spelare som gör så många mål, utan det är utspritt på flera spelare, men mål gör vi.

Hammarby har fyra backar i truppen, det betyder ingen konkurrens och att skador är katastrofala?
- Ja, så är det och det har vi ju sagt ett tag nu att vi ska föröka få tag i en backlinjespelare till. Vi lever givetvis väldigt farlig som det ser ut för tillfället.

Djurgården är Sverige bästa lag, Hammarby är väl högst ett mittenlag?
- Att Djurgården är Sveriges bästa lag, det visar ju tabellen. På vilken plats vi kommer får vi väl se, men vi är på väg uppåt och det är inte så långt till toppen. Men kommer vi på övre halvan så tycker vi själva att det är godkänt.

På torsdag har Djurgården Sveriges röststarkaste supportrar i ryggen, det blir jobbigt för Hammarby?
- Det är väl ett bra stöd, men jag tycker att våra är ännu röststarkare och att vi har en ännu bättre supportergrupp. Jag är väldigt nöjd med våra supportrar som ger oss ett fantastiskt stöd.

Djurgården har stjärnor som Arneng, Hysén och Jonson, Hammarby har inga stjärnor alls i laget?
- Det tycker jag att vi har, till exempel i Petter Andersson och Jeffrey Aubynn som har varit väldigt duktiga. Petter har som forward blivit väldigt genombrottsstark och gör mycket bra med bollen, Jeffrey vågar utmana och har ett bra skott och har också gjort flest mål i laget. Så vi har spelare i samma klass som Djurgården.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

4 augusti, torsdag 20:00Råsunda fotbollsstadion

DjurgårdenHammarby IF
2-2 (2-1)

  • MålskyttarMikael Andersson 16'Jones Kusi-Asare 24'Fredrik Stenman 30'Björn Runström 74'
  • Domare Peter Fröjdfeldt
  • Publik 27108 (Råsunda fotbollsstadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat