Företag

Kjell Jonevret mot väggen

  • Herrar
  • A-lag
  • 3 aug 2005

Djurgården och Hammarby möts på Råsunda på torsdag. Vi försökte hitta Djurgårdens svagheter och irritera tränaren Kjell Jonevret med dessa.

 

Foto: DIF Fotboll
 

Kjell, sedan Søren Larsen försvann finns det ingen naturlig målskytt i laget?
- Det är fel. Jones Kusi Asare är ingen speldirigent eller vindsnabb ytter utan en målskytt. Daniel Sjölund är en bra målskytt. Tobias Hysén är mer av en framspelare, men även han petar in en del bollar. Mattias Jonsson skulle i alla fall jag inte vilja ha rättvänd emot mig om jag var försvarare, han kommer att peta in en del mål framöver. Søren var en bra målskytt, men han var inte den enda som kan göra mål i det här laget, så den analysen hänger jag inte med på.

Knappast någon av de få mittfältarna i laget har lyckats hålla en jämn hög nivå och där saknar vi stabilitet?
- Under den perioden vi vann nästan alla matcher så tycker jag att det kanske framför allt var mittfältet som var stabilt. Johan Arnengs säsong är väl kanske hans bästa i Djurgården. Vi har tvingats bolla runt en del och haft en del småproblem, men vi har också två-tre nya mittfältare som kanske inte kommit in i det riktigt än. Men visst, som med alla lagdelar kan det alltid bli bättre.

Hammarby är på väg upp i form medan Djurgården har mer tveksam form med två raka förluster?
- Spelmässigt har vi varit riktigt bra på slutet. Att få stryk borta mot Helsingborg är ingen katastrof. Dessutom tycker jag att det var positivt att vi höll dem borta från de riktigt heta chanserna trots att de hade så stort bollinnehav. Vi skapade många chanser och det var lite obeslutsamhet som gjorde att vi inte fick in bollen. Att Hammarby är på väg upp är bara kul, när man väl är uppe så brukar man åka ner igen…

Hemmamatch mot Hammarby, men på Råsunda kommer Hammarby ha lika bra publikstöd som Djurgården?
- Hammarbyarna har ju haft en tendens att inte vilja stötta sit lag på Råsunda, så den matchen tror jag nog att vi vinner.

Djurgården har tidigare haft många stjärnor i laget, Nu för tiden finns det inga spelare som har riktig spetskompetens?
- Nej, så är det inte. Men å andra sidan så tycker jag att det är positivt att man inte står och faller med en spelare utan att det hela tiden är laget som är störst. Men visst har vi stjärnor, Mattias Jonson har till exempel klar stjärnstatus. Sedan har vi Tobias Hysén och Johan Arneng som är hyllade på många håll. Styrkan i Djurgården nu är kanske att vi är ett lag och att vi jobbar för varandra, men en del stjärnor finns det i laget.

 


Jonas Riedel © DIF Fotboll

4 augusti, torsdag 20:00Råsunda fotbollsstadion

DjurgårdenHammarby IF
2-2 (2-1)

  • MålskyttarMikael Andersson 16'Jones Kusi-Asare 24'Fredrik Stenman 30'Björn Runström 74'
  • Domare Peter Fröjdfeldt
  • Publik 27108 (Råsunda fotbollsstadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat