Företag

Oavgjort i Göteborg

  • Herrar
  • A-lag
  • 7 maj 2006

Pa Dembo Touray magiska räddningar ordnade oavgjort för Djurgården i en match där segern såg högst möjlig ut vid pausvilan, men där GAIS tilläts ta över stora delar av andra halvlek.

Djurgården startade matchen mot GAIS ganska hyggligt i den underbara vårvärmen. Gräsmattan var som vanligt ojämn och försöken att lyfta in bollarna snarare än att spela längst marken var en del av taktiken, något som inte blev så lätt att genomföra i den starka medvinden. Båda lagen visade dock upp ett ganska vårdat passningsspel, Djurgården hade ett litet övertag i bollinnehav medan GAIS hade de flesta skotten på mål.

James Keene sprang mycket och stressade djurgårdens backlinje vid uppspelen och Johann Gudmunsson gjorde några konststycken på sin kant. Fösta riktiga farligheten var också GAIS, Khari Stephenson fick på en bra träff utanför straffområden men Dembo gjord ett fint ingripande och tog hand om bollen. Samme Stephensen fick senare på ännu ett bra skott från nära håll. Dembo tvingade sträcka ut ordentligt för att tippa bollen utanför stolpen, ett riktigt fint ingripande.

Även Djurgården hade en del chanser, mycket tack vare Felix Magro som är riktigt på gång. På en av dessa kom ledningsmålet. Johan Arneng lyfte bollen över försvaret till Stefan Batan som efter studs fick en härlig volleyträff, bollen seglade vackert över Dime Jankulovski och satt i burgavelns insida. Halvleken knappt till Djurgården.
-Ganska stabil halvlek från vår sida, utan att vi är på topp. Vi har ganska mycket boll och en del bra kombinationer, men är lite uddlösa framåt. De genombrottschanser vi har missar vi i sista läget, menade Stefan Rehn.

Under slutet av halvleken tvingades Mattias Jonson, som led av allergi och problem med ena lårets baksida, att utgå.

Andra halvlek startar ungefär som den första slutade, men GAIS alla chanser resulterade bara sex minuter i halvleken i en reducering. Ett inkast skarvnickades in framför djurgårdens mål och en väl obevakad Fredrik Lundgren hade inga problem att sätta bollen från nära håll.

Efter detta tappade Djurgården initiativet och laget blev för långt. Avståndet mellan lagdelarna gjorde att GAIS tog hand om mittfältet och satte press på Djurgården som såg allt tamare ut. Dembo Touray gorde ytterligare två riktigt vassa räddningar och räddade en poäng åt Djurgården som visserligen rycker upp sig på slutet, men som gör en till stora delar blek halvlek.
- Inför andra halvlek pratar vi om att löpa isär dem mera, att ta löpningar i djupled. Då kändes det bra, men när vi sedan går ut så blir det inte alls så. Halvleken börjar ok, men när de gör målet så ser vi ängsliga ut och de tar över matchen. Vi spelar ett sämre försvarsspel, löper inte alls eller för sent. Det är för uddlöst, engagemanget och viljan att vinna måste vara större än så här, menade Stefan Rehn.

 

Allsvenskan
GAIS-Djurgården 1-1 (0-1)
0-1 Batan (39)
1-1 Lundgren (52)

Statistik (första halvlek inom parentes)
Bollinnehav:
47-53 (49-51)
Skott totalt: 16-6 (7-3)
Skott på mål: 9-2 (4-2)
Skott i målställning: 0-0
Offside: 1-5 (0-2)
Hörnor: 5-1 (3-0)
Frisparkar: 11-20 (8-9)
Gula kort: 0-1 (0-0)

Laget
Pa Dembo Touray
Matias Concha - Toni Kuivasto - Markus Johannesson (K) - Robert Stoltz
Johan Arneng – Felix Magro - Tobias Hysén (off)
Mattias Jonson - Thiago Quirino da Silva - Stefan Batan

Byten
43: Jonson ut – Sjölund in
68: Quirino ut – Árnason in
81: Magro ut – Bergtoft in

Ej inbytta
Oskar Wahlström, Elias Storm

 

 


Jonas Riedel © DIF Fotboll

5 maj, fredag 17:00Gamla Ullevi

GAISDjurgården
1-1 (0-1)

  • MålskyttarStefan Batan 35'Fredrik Lundgren 52'
  • Gula kortRobert Stoltz
  • Publik 7055 (Gamla Ullevi)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat