Blandad kompott för Isak Alemayehu och Alieu Atlee Manneh mot Serbien

• Ungdom
  • Akademi
  • 8 sep 2022

Det blev en seger och en förlust för svenska P16-landslaget i dubbellandskampen mot Serbien där två DIF-spelare deltog.

Det svenska P16-landslaget genrepade med dubbellandskamper mot Serbien inför det stundande EM-kvalet i oktober. Under tisdagen spelades den första matchen och DIF-mittfältaren Isak Alemayehu fanns med från start, bidrog med mycket kreativitet i offensiven och spelade 73 minuter av matchen. Det stod 3-1 till Sverige när han klev av men en serbisk reducering kort därpå gav nerv i matchen. Mot slutet kunde dock segern säkras genom ett mål i 89:e minuten från Zakaria Loukili. DIF-försvararen Alieu Atlee Manneh återfanns på bänken under hela matchen.

I fredagens returmöte blev det ombytta roller då Alieu startade i försvaret och spelade 90 minuter medan Isak Alemayehu inledde på bänken. Även resutatmässigt blev det omvänt där Serbien vann med 2-1 men Isak Alemayehu, som hoppade in med timmen spelad, var inblandad i det svenska målet när han spelade fram Alexandru Ghita som satte 1-1. Det kunde blivit en vändning av matchen när Sverige fick straff kort därefter men Isak Alemayehus elvametersspark satt tyvärr i stopen och Serbien vann till slut med 2-1.