Företag

Positivt trots oavgjort mot ÖIS

  • Herrar
  • A-lag
  • 25 apr 2005

En riktigt bra halvlek och en sämre gav Djurgården oavgjort mot Örgryte. Inte ett resultat någon i djurgårdslägret var nöjd med, men den första halvleken gav ändå in fingervisning om vad man egentligen kan. Nu gäller det bara att visa samma förmåga i två halvlekar.

 

n
 

Det var en match med två ansikten som utspelade sig på Stockholms Stadion på måndagskvällen. I den första halvleken tog Djurgården resolut tag i spelet och pressade tillbaks Örgryte, som såg oroliga ut. Löpningar, kantspel, vilja och kunnande, mycket av det som Djurgården saknade i matchen mot Halmstad fanns plötsligt där och hemmapubliken bara väntade på ett ledningsmål. Då, mitt i djurgårdspressen, fick ÖIS sin första chans och tog mycket ologiskt ledningen.

Djurgården visade i det läget kyla och fortsatte att jobba på framåt, utan panik och med fortsatt rörelse och fantasi. Søren Larsen var ständigt farlig, Ba gjorde sin bästa halvlek liksom Hysén. Magro fördelade bollar och även Johannesson matade bollar framåt, Arneng tog nyttiga löpningar. Och det gav resultat, efter två minuter fick Felix Magro till ett inlägg som ändrade riktning på Valter Tomaz Jr:s arm, solklar straff. Søren Larsen var säkerheten själv när han placerade bollen lågt vid målvaktens högra stolpe och det var kvitterat. Två minuter senare erövrade Magro bollen på mittplan, serverade den till Hysén som drev ner mot kanten och fick till ett lågt inlägg genom Örgrytes straffområde. Johan Arneng mötte med en bredsida och Djurgården var i ledningen.

Minuterna senare hade Søren Larsen chans att öka på ledningen efter en vacker nedtagning följt av en lobb som gick över Last i Örgrytes mål men dessvärre utanför målet. Djurgården fortsatte sedan att vara det bättre och spelförande laget i hela halvleken som var den tveklöst bästa i år.

I andra halvlek ändrades matchbilden helt. Djurgården verkade ängsliga i stället för positiva och tillät Örgryte att ta över. ÖIS kvittering kom inte som någon överraskning och det fanns till och med bud på ytterligare mål, framför allt när Källander frispelades framför mål, märkligt nog sköt han dock utanför.

I slutet av matchen tog Djurgården åter över spelet, men nu utan den fantasi och rörelse som kännetecknade den första halvleken. Visst hade man chanser, men riktigt nära var det aldrig när man matade långbollar från mittcirkeln.

Men glöm andra halvlek. I den första halvleken bevisade Djurgården att det finns mycket i det här laget, att man kan. Om man bara vill och vågar så är det här ett riktigt bra lag, många spelare visade idag betydligt mer än tidigare och med lite mer självförtroende blir det många poäng framöver.


Allsvenskan
Djurgårdens IF-Örgryte IS 2-2 (2-1)
0-1 Guára (18)
1-1 Larsen (21, str)
2-1 Arneng (22)
2-2 Guára (65)

Statistik (första halvlek inom parentes)
Bollinnehav: 54-46 (56-44)
Avslut totalt: 11-7 (6-1)
Avslut på mål: 5-3 (3-1)
Frisparkar: 18-18 (11-7)
Hörnor: 10-3 (4-1)
Offside: 5-8 (3-5)
Varningar: 1-2 (0-1)

 

 


Jonas Riedel © DIF Fotboll

25 april, måndag 19:00Stockholms Stadion

DjurgårdenÖrgryte
2-2 (2-1)

  • MålskyttarPaulinho Guara 18'Sören Larsen 21'Johan Arneng 22'Paulinho Guara 65'
  • Publik 10507 (Stockholms Stadion)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat