ÖSK starkast på Behrn Arena

• 23 jan 2016

Scenariot från träningsmatchen mot Shanghai upprepade sig. Djurgården gjorde en bra första halvlek och var i ledning men tappade sedan matchen i andra där Örebro till slut vann med 4-2.

Efter en uddamålsförlusten med 2-3 mot Shanghai SIPG i årets första träningsmatch tog sig Djurgården an Örebro borta på Behrn Arena. Tränare Anders Johansson (Pelle Olsson var sjuk) hade lämnat en del spelare hemma pga av överbelastning och sjukdom (Colley, Faltsetas, Bergström, Andersson, Jonsson, Jahn) men kunde ändå mobilisera en stark startelva i minusgraderna vid avspark.

Djurgården började bra och tog gradvis över halvleken där defensiven var solid och Seon-Min Moon och Daniel Berntsen hotade bra på sina respektive kanter. Det blev dock mest hörnor och halvchanser även om Jesper Karlström inte var alltför långt borta med ett distansskott med kvarten spelad.

ÖSK svarade med en bra chans i halvleken när Kalle Holmberg kom fri och lobbade över men Sam Johnson replikerade med en minst lika het chans när han friställd i straffområdet nickade Berntsens inlägg utanför. Men Sam skulle få revansch strax efter när han fick bollen av Amadou Jawo i straffområdet och kyligt dunkade in ledningsmålet bakom Oscar Jansson.

Ett mål som väckte hemmalaget till liv där provspelande ivorianen Kouadio sedan testade Höie med ett tungt skott och på den efterföljande hörnan sköt Martin Broberg centimetrar utanför krysset. Det blev dock inga fler mål i en för övrigt mycket bra och tempostark halvlek av Djurgården men det skulle bli desto mer nätkännning åt båda hållen i andra.

Efter pausen blev det som sagt mer Örebro som inledde med en stolpnick i 47:e och sedan kom 1-1 när Kalle Holmberg fick ta ner bollen och måtta i straffområdet i 50:e. DIF fick betydligt mer tryck på sig nu och tio minuter senare kom 2-1 till ÖSK genom Daniel Gustavsson.

Även Djurgården bytte friskt i andra halvlek och både Michael ”Ingenjören” Olunga och Alonzo Clarke fick debutera trots endast en träning med laget i ryggen. Den senare bytte av Stefan Karlsson som spelade trots sjukdom vilket innebar att Tim Björkström gick ut som högerback.

Det var en livlig andra halvlek och lagen turades om att skapa heta lägen, Olunga var nära på ett inlägg från Tim Björkström men Ingenjören lyckades inte montera in nicken som gick rakt på Jansson i ÖSK-kassen. Den allra hetaste möjligheten kom dock när Kevin Walker slog ett inlägg från vänsterkanten som Jesper Karlström nickskarvade vidare till Jacob Une Larsson som skallade in bollen. 2-2 och stort jubel från de cirka 200 tillresta DIF-supportrarna på kortsidan.

Strax efter var det väldigt nära ett nytt mål när pigge Daniel Berntsen dribblade sig in i straffområdet och spelade snett bakåt till nyss inbytte Tino Kadewere som dessvärre inte riktigt nådde fram på bollen och fick se skottet gå utanför.

Istället blev det hemmalaget som tog ledningen genom Daniel Gustavsson. Tungt men inte helt orättvist och i slutet av matchen stod Höie för en solid räddning på ett farligt närskott, men på övertid kom sedan 4-2 genom inhopparen Kamara och precis efter gick slutsignalen.

Förvisso en förlust i protokollet men också en match med en hel del ljuspunkter, enligt Anders Johansson:
–  Första halvlek är bra både försvars- och anfallsmässigt. Försvaret hade bra block med fint jobb av forwards, mittfält, backlinje och målvakt som satt ihop. Det gjorde att Örebro inte skapade särskilt många målchanser under första halvlek och att vi hade bra kontroll. Anfallsspelet hade bra kvalitet på passningsspelet och vi fick lite hot bakom dem som gjorde att vi fick ett ganska bra grepp på matchen. Vi gör ju också ett jättefint mål av Sam Johnson som har ett till giftigt läge precis innan. Vi hade ju också många hörnor där vi kanske borde ha skapat någon lite farligare chans än vad det blev.
– Sedan i andra så är anfallsspelet fortfarande bra, tycker jag. Vi fortsätter ju att skapa en del chanser och framför allt så kommer vi runt med några fina inspel på vänstersidan. Olunga hade ju en fin chans bland annat. Men försvarsspelet blev inte lika bra i andra och vi blev för utspridda. Örebro fick mer plats och sedan så gör de ju alla mål inne i målområdet och där finns det en del att förbättra givetvis. Men vi ser positivt på matchen och känner att vårt anfallsspel håller gott, summerar Anders.

23 januari, lördag 13:00Behrn Arena