Företag

Förhandlingar om speldatum mot Cork

  • Herrar
  • A-lag
  • 29 juli 2005

Cork City har inledningsvis visat sig klart negativa till Djurgårdens önskemål om att spela det första mötet i Cork den 11 augusti och returen på Råsunda den 25 augusti.

 
 


Bosse Andersson kommenterar:
- Cork har tydligt sagt att man vill inleda borta och det är ju så lottningen föll. Nu har vi på oss till den 2 augusti att komma överens.

Djurgårdens önskemål har varit att inleda på bortaplan eftersom Robert Wells ska hålla en konsert på nationalarenan Råsunda fotbollsstadion lördagen den 13 augusti, två dagar efter första speldagen. Scenbyggarna har uppgivit att man behöver mer än två dagar på sig för att bygga scenen.

Djurgården undersöker nu andra möjligheter för eventualiteten att Cork skulle hålla fast vid sina krav.

  • Först och främst ska DIF undersöka om det verkligen är nödvändigt med så lång tid för att bygga scenen till Raphsody in Rock och om det verkligen inte är möjligt att spela på Råsunda den 11 augusti.
  • Man ska också undersöka om det är möjligt att flytta speldagen någon dag, kanske till onsdagen den 10 augusti. Problemet med onsdagen är att det samtidigt spelas Champions League-kval. Därför ska man se över möjligheten att spela matchen vid t.ex. 18.00 för att slippa en krock.

DIF undersöker naturligtvis också möjligheten att få dispens för spel på Stockholms Stadion - Djurgårdare som åkt runt på de senaste årens Europaäventyr har ju sett betydligt mer nedgångna arenor där spel varit tillåtet.

DIF.se återkommer garanterat i ämnet!
© DIF Fotboll

25 augusti, torsdag 19:00Turners Cross

DjurgårdenCork
0-0 (0-0)

  • Gula kortMattias JonsonMatias Concha,Daniel SjölundAgbar Barsom
  • Publik 7000 (Turners Cross)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat