Företag

Johannesson inför Cork

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 aug 2005

Returen mot Cork City på Irland närmar sig. Ett oavgjort resultat och ett knackigt spel på hemmaplan gav viss oro inför returen. Lagkapten Markus Johannesson känner sitt lag och är medveten om förra matchens misstag och lovar nu ett heltaggat Djurgården. - Vi ska vidare till nästa omgång, det är inget snack om saken!

Text: Tom Flumé Lindgren

Foto: Jonas Carlson
 

Markus Johannesson, lagkapten i Djurgården, 1-1mot Cork senast på Råsunda, din syn på matchen?
- Vi gjorde ingen toppmatch direkt. Vi är väldigt missnöjda med resultatet, slarvade på tok för mycket. Det var ingen fart i passningsspelet. Ja, det var mycket som inte stämde!

Varför blir det så?
- Ja säg det den som vet, det är jättetråkigt. Vi spelar absolut inte så bra som vi kan. Trist att det blir så i en så viktig match dessutom. Det saknades mycket, bland annat var det för många felpass och för lågt bolltempo.

Det såg ut som att ingen vågade?
- Ja, det stämmer, det kändes lite så. Det blev lite ängsligt. Det var mycket alibispel. Vi slog inte de där viktiga passningarna som behövs för att få igång farten på vårat spel. Det kreativa som behövdes för att lösa upp ett sådant lågt försvar som Cork ställde upp med saknades hos oss. Det kanske hade att göra med att vi var nere i en liten svacka, vi hade ju inte spelat så bra i allsvenskan innan den matchen. Då blir det lätt att det låser sig. Sen gör Cork det väldigt bra, de stängde ytorna för oss.

Hur ska ni spela för att vinna på Irland?
- Jag tror att matchbilden kommer att vara den samma som på Råsunda, de kommer att ligga lågt i sina utgångspositioner. Vad vi då måste göra är att bli mer aggressiva och rappare i vårt spel. Upp i press mycket tidigare, vinna bollarna vid deras ”16-meters”, slå de där extra passningarna som behövs. Helt enkelt våga vinna!

Känner du någon press på att ni måste vinna?
- Självklart! Den största pressen sätter vi nog oss spelare på oss själva. Vi vill ju vinna och spela i UEFA-cupen! Sen betyder det ju också väldigt mycket för föreningen, inte bara rent ekonomiskt. Vi har ju varit nära nu de senaste åren. 2-2 mot Juventus i Turin gav mersmak. Även i matchen mot Utrecht var vi nära avancemang, trots att vi slarvade i första matchen. Matchen mot Partizan Belgrad får man inte heller glömma där det verkligen var hårfint. Det skulle betyda mycket för klubben om vi gick vidare, för det är ju ut i Europa vi vill!

Vad är den största skillnaden med att möta Cork och svenska lag?
- Inte så mycket faktiskt. Det var inte de där bjässarna som man kan föreställa sig att man ska möta när man ska spela mot brittiska lag. Det var väl bara deras mittbackar som var stora och tunga. Om man ska peka på någonting så var det väl att de kanske spelade med lite större hjärta än lag vi är vana att möta. De var lite aggressivare.

Sedan lagen möttes pekar Djurgårdens formkurva uppåt med två raka segrar. Självförtroendet är på topp hos Johannessons mannar. Men som vi märkte senast så är Cork en hal motståndare?
 - Det ska inte spela någon roll. Vi måste vidare till nästa omgång, det ska inte vara något snack om saken! Vi ska etablera oss i Europacuperna, då kan vi ju inte torska i kvalomgångarna mot ett lag ifrån Irland.


Jonas Riedel © DIF Fotboll

25 augusti, torsdag 19:00Turners Cross

DjurgårdenCork
0-0 (0-0)

  • Gula kortMattias JonsonMatias Concha,Daniel SjölundAgbar Barsom
  • Publik 7000 (Turners Cross)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat