Företag

Träning på matcharenan

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 aug 2005

Djurgården tränade idag på morgondagens matcharena, Turner’s Cross. Träningen var ganska lätt, allt för att få upp tempot till matchen. Stefan Rehn var nöjd.

Efter dagens utflykt, vila och dubbla luncher var det dags för den obligatoriska träningen på arenan. Turner’s Cross är en arena med tre sidor sittplatser och en liten fristående ståplats på ena kortsidan som är stängd under europamatcher. Arenan ligger dold bakom bostadshus, delvis nersänkt och har låga läktare. Kjell Jonevret påstår att när han såg en match här så försvann åtta bollar ut i de närliggande trädgårdarna. Läktarna ligger mycket nära planen och hela arenan känns som en gryta, stämningen på matcherna lär vara intensiv.

Dagens träning var, som alltid dagen innan match, lite försiktig. Meningen är mer att få igång fötterna och man vill inte slita på spelarna. Men det var bra fokus och det syns att spelarna vet att det är nu eller aldrig, det blir inga fler chanser.

Upplägget på träningen var uppvärmning, passningsövningar, avslut och tvåmål. På den avslutande övningen deltog Stefan Rehn. Efter denna övning, en flaska vatten och några minuters pustande berättade han om träningen.
- Vi ville ha en lite lekfull träning, få lite snabba ben. Det har varit en vilsam dag för killarna, vi har haft en utflykt, vilat lite och nu fått igång kroppen, allt för att förbereda oss inför morgondagen. Vi hade lagom långa löpningar, ungefär som i match. Vi hade utspel på kanterna, inlägg och avslut. Sedan avslutade vi med ett kort tvåmålsspel, bara två gånger sex minuter, det ska ge oss rappa fötter i morgon, se Stefan.

Du har sett laget i många träningar dagen innan match, hur såg inställningen ut den här gången?
- Det känns rätt bra, det såg fokuserat ut. Farten blev bättre och bättre, glädjen fanns där, glimten i ögat men samtidigt fokuserat.

Vad är det som gäller i morgon, massor av taktik eller bara ut och kör?
- Vi får inte bara gå ut och köra, vi måste våga anfalla men det måste vara balanserat.

Hur är din känsla inför matchen?
- Med tanke på att vi hade en liten svacka innan första matchen och att det sett bra ut på träningarna så känns det ganska bra. Man ser kroppsspråket och att de har pigga ben. Skillnaden mot första matchen är att nu är det nittio minuter som avgör, det finns inget mer. Det finns inget ”det ordnar sig” utan nu är det den här matchen som avgör. I första matchen kändes det nog lite att det kommer en match till, att det fanns en chans till. Nu är det bara att gå ut och vinna.

Kan det ha varit lite bra med oavgjort i första matchen, ingen falsk säkerhet utan vetskap om att nu måste vi vinna?
- Jag hade hellre haft 3-0 med mig, ha ha, men visst kan det ligga något i det. Nu måste vi vara på tårna direkt, minsta lilla släpp från oss så kan det bli mål och det har vi inte råd med.

Några spelare du tycker har visat bra form sista dagarna?
- Det finns en del. Daniel Sjölund till exempel, han ser rapp ut i steget, Fredrik Stenman är fokuserad, Mattias Jonson är på gång igen, det finns flera positiva tecken.

 


Avslutningsvis, det var trevligt var att se de 10-15 tillresta Djurgårdare som bevittnade dagens träning. Förhoppningsvis blir det ett gäng Djurgårdare på matchen, trots inställt supporterflyg. Och vidare går vi, inget snack!

 

 


Jonas Riedel © DIF Fotboll

25 augusti, torsdag 19:00Turners Cross

DjurgårdenCork
0-0 (0-0)

  • Gula kortMattias JonsonMatias Concha,Daniel SjölundAgbar Barsom
  • Publik 7000 (Turners Cross)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat