Företag

På plats i Cork

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 aug 2005

Djurgården är på plats i Cork och uppladdningen inför returen mot Cork City FC har startat. Träningar blandas med utflykter, men ju närmre matchen kommer ju mer allvar blir det. Djurgården är i Cork för att gå vidare.

Djurgården åkte under tisdagen till Cork. Med på planet som landade i Dublin vid elvatiden fanns samtliga spelare i A-truppen plus juniormålvakten Tommi Vaiho då Oskar Wahlström har problem med ryggen. På flygplatsen väntade en buss för att ta spelare och ledare de 25 milen till Cork. Efter ett lunchstopp på vägen anlände bussen vid 18.30 till hotellet i Cork, en resa som blev lite längre än det var planerat. 

- Det är skönt att komma fram. Vi har väl inte börjat fokusera på matchen riktigt under resan, men man känner ändå att det närmar sig och vi vill väldigt gärna gå vidare. Vi känner att vi kan få ut mycket mer ur laget än i första matchen och med två segrar i Allsvenskan börjar det kännas riktigt bra, sade Markus Johannesson när bussen rullade in i Cork.

 
Tisdagsträning

Efter incheckning begav sig laget till en fotbollsplan intill stadens universitet för ett lättare träningspass. Förutom Oskar och Felix Magro deltog alla spelare i träningen. Passet startade med passningsövningar, fortsatte med ett tävlingsmoment med två grupper där målet var att passa bollen inom laget. Avslutningsvis blev det inlägg och avslut. Det var mest meningen att spelarna skulle få igång kroppen efter den långa resan, men intensiteten på träningen blev riktigt bra med många fina avslut. Det såg ut som om alla hade roligt och viljan fanns i alla moment.
- Av någon anledning blir våra resdagar alltid längre än planerat, men killarna har tagit det bra. Det var lite stelt i början, men humöret var bra hos alla. Med tiden blev träningen bättre och bättre och på slutet var det riktigt bra med bra inställning och attityd. Det var många som ville ha boll och löpte mycket, det är kul att se, sa Stefan Rehn efter passet.

 
Brand vid träningen

Noterbart är att en brand bröt ut i en sophög intill träningsplanen och en svart rökpelare täckte delar av himmelen under träningen. Ingen rök letade sig dock ner till träningsplanen och under slutet av träningen fick dessutom brandkåren kontroll på elden.

På onsdagsmorgonen var det utflykt.

 
Skylt utanför restaurang

Målet för dagen var den lilla hamnstaden Kinsale, en pittoresk stad med ett utbud av pubar och kaféer som aldrig har skådats i Sverige. Rundvandring och en kopp kaffe i någon gränd var vad de flesta ägnade sig åt. Den lokala bookmakern visade upp oddsen inför matchen. Favorit till första målskytt var… Søren Larsen (!) före Kusi Asare och Daniel Sjölund.

Dagen består sedan av vila och mat, varje dag äts det två luncher, innan det i kväll är dags för obligatorisk träning på arenan med tillhörande presskonferens. Mer från den träningen kommer senare.

25 augusti, torsdag 19:00Turners Cross

DjurgårdenCork
0-0 (0-0)

  • Gula kortMattias JonsonMatias Concha,Daniel SjölundAgbar Barsom
  • Publik 7000 (Turners Cross)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat