Grym insats när Norrköping besegrades

• 26 sep 2016

Djurgården stod för en mycket övertygande prestation på Östgötaporten när laget vann med 3-1 och såg till att bryta guldjagande IFK Norrköpings långa förlustfria svit.

Blåränderna åkte ner till Östgötaporten för att ta sig an ett inför omgången serieledande IFK Norrköping med 18 raka matcher utan förlust. Dock utan avstängde Mathias Ranégie och ljumsskadade Tim Björkström där istället Tino Kadewere och Jacob Une Larsson kom in i startelvan och gjorde avtryck båda två.

Att uppgiften var av det tuffare slaget var de flesta överens om vilket även DIF-tränare Mark Dempsey poängterade innan avspark.
– Det blir ett tufft test för oss och vi måste försvara oss skickligt. Men vi måste tro på oss själva och våga gå framåt, sa Mark till C More inför matchen.

Självförtroendet fanns också med direkt från avspark och det blev en pigg start där Tino Kadewere hade första avslutet på mål redan i 4:e minuten som sedan Michael Langer parerade till hörna.  En hörna som sedan skulle resultera i vad många trodde var ett blårandigt ledningsmål av Niklas Gunnarsson som skallade in bollen. Domare Kaspar Sjöberg ansåg dock att Magnus Eriksson tryckte undan Langer och blåste frispark för Peking. ”Mange” var dock inte beredd att hålla med.
– Om det är mig han blåser för är han helt fel ute, var Erikssons kommentar kring händelsen.

En intensiv och offensiv inledning från båda lagen och i 14:e minuten kom ett jätteläge för Tino Kadewere som dessvärre nickade El Kabirs utsökta vänsterinlägg över ribban. Strax därpå var det farligt igen när Michael Olunga löpte sig fri i djupled men Langer räddade Ingenjörens tunga vänsterskott.

Den blårandiga chansparaden fortsatte och Tino Kadewere fick ett nytt läge på Elliot Käcks frispark men nickade utanför. Kort därpå följde Kebba Ceesay upp med ett tungt distansskott som gick strax utanför.

Hemmalaget var aktiva även de och Andreas Isaksson fick visa klass i målet två gånger om. Först på David Moberg Karlssons vänsterskott och sedan på en mycket farlig nick från Sebastian Andersson. Tredje fina räddningen kom sedan när Niclas Eliasson kom fri men ”Isak” motade skottet säkert.

Men det var DIF som var mest aktiva och formel 1-fotbollen fortsatte oförtrutet där det var 10-3 i avslut för Djurgården efter 35 minuter efter att Tino Kadwere hann med en tredje farlig nick och Olunga testade Langer igen efter ett fint inspel från Kebba Ceesay.

Lägger man dessutom till 8-6 i hörnor till Djurgården säger det en del om halvleken som innehöll väldigt mycket utom just ett mål. Med tanke på övertaget och den utmärkta prestationen borde det nog ha varit DIF-ledning, vilket också Magnus Eriksson höll med om.
– Jag tycker vi att har skakat av oss förlusten senast och går ut och sätter nivån här på deras hemmaplan. En bra första halvlek och vi borde nog ha ledat med ett eller två mål. Nu måste vi bara sätta chanserna, men Tino och Michael har en fantastisk bra forwardspress på dem där uppe. Så nu är det bara att gasa på, sa ”Mange” till C More i pausen.

Vilket också Mange gjorde genom att testa Langer med ett hårt skott direkt. Fyra minuter senare täcktes en kanon från Walker ut och tvivlet på om det var omöjligt att få in bollen började sakteliga infinna sig.
Men Niklas Gunnarsson ville annorlunda i 50:e minuten. En hörna från Elliot Käck nickskarvades vidare av Tino Kadewere och Gunnarsson stötte in bollen. 1-0 till Djurgården och en helt logisk ledning sett till matchbilden.

Något klassisk italiensk resultatbevakning var det dock inte tal om för DIF:s del som fortsatte att gasa på och El Kabir hann med ett farligt skott innan han skulle assistera till tvåan i 55:e minuten. ”Oti” levererade ett perfekt inspel som hamnade hos Olunga som var starkast i straffområdet och dundrade in 2-0 bakom Langer

Men mitt i DIF-flowet blixtrade Norrköping till i 61:a minuten med ett anfall där bollen till slut landade hos inhoppande Kalle Holmberg som drev fram i straffområdet och satte reduceringen.

Målet gav hemmalaget energi och matchbilden förändrades sakta till ett mer försvarande DIF och ett Peking som flyttade upp positionerna. Ett visst tryck blev det och Holmberg fick nicka ostört i straffområdet i 73:e men bollen gick lyckligtvis rakt på Isaksson.

Forceringen från IFK var nu ett faktum och Falk Olanders hörnnick i 78:e var nära att resultera och Peking hade även ett par straffsituationer som säkerligen diskuterades flitigt på läktaren. Men Sjöberg blåste inte och istället skulle DIF stänga matchen med hjälp av två inhoppare:

Mihlali Mayambela snurrade bort sin försvarare i 84;e minuten och sköt ett tungt skott som Langer räddade men på returen fanns Daniel Berntsen och dunkade in 3-1.

Därmed släcktes Pekings hopp om att kunna bevara sin förlustfria svit som stannade på 18 matcher även om hemmalaget hade ett visst tryck under de fem övertidsminuterna.

En välförtjänt seger vilket 22-8 i avslut ger en tydlig indikation om och stort jubel och segersång hos de tillresta supportrarna som passade på att gratta födelsedagsfirande Amadou Jawo när laget firade segern. Lagkapten Kevin Walker var också mycket nöjd efteråt.
– Vi sa att vi inte var nöjda med vår start senast och att vi skulle ställa frågor direkt. Jag tycker att vi är det bättre laget idag även om det är ett starkt lag som vi möter. De kommer tillbaka och ger oss en fight i andra halvlek men vi gör en väldigt bra match och det är välförtjänt med tre poäng för oss. Vi står upp för varandra och gör rätt saker sedan får vi ett fint mål av ”Berra” mot slutet. Nu är det bara att kurera oss efter den här fighten och ta med oss den här sköna känslan till matchen mot Örebro på söndag, sa Kevin efter matchen.

26 september, måndag 19:00Östgötaporten