Johnsons drömmål räckte inte till seger

• 4 juni 2015

Två lag med långa obesegrade sviter möttes på Tele2 Arena och det blev också kryss i en match där Sam Johnson gav DIF ledningen med ett drömmål men där Norrköping tog sig tillbaka och kvitterade i andra halvlek.

Pelle Olsson hade gjort två ändringar i startelvan jämfört med kryssmatchen mot IFK Göteborg där Daniel Berntsen tog plats som vänster yttermittfältare istället för skadade Kerim Mrabti och Jesper Karlström klev in som central mittfältare istället för Kevin Walker. Det var dock ingen riktigt känsla av toppmöte inledningsvis. Lite spänt och småslarvigt spel från främst Djurgården med missade passningar och bollmottagningar gjorde att Norrköping fick föra matchen. Första avslutet stod Christopher Nilsson-Telo för när han testade Höie med en tungt träff i 7:e men förutom det skottet var det bra städat bakåt där Omar Colley och Emil Bergström rensade flitigt.

Med halva halvleken spelad drog sedan de 18 000 på läktarna igång ”Kämpa Djurgården” och det tycktes vara gnistan som fick fart på blåränderna. Första DIF-chansen kom också när Nyasha Mushekwi var ytterst nära att skalla in Daniel Berntsens inlägg. DIF malde på framåt och började skapa lägen främst från vänsterkanten där firma Berntsen/Arvidsson dunkade in bollar i straffområdet mot jagande anfallsparet Mushekwi och Johnson.

Med halvtimmen spelad nosade ”Supermush” sedan på mål ytterligare än gång med en farlig nick på hörna. Strax därefter kom nästa fina läge när Jesper Arvidsson fick måtta i straffområdet på Berntsens inspel men Jeppe tvingades ta avslutet med fel fot och högerskottet gick över.

Men utdelningen skulle komma. I 35:e minuten slog Haris Radetinac ett inlägg från höger som Nyasha bröstade ner till Sam Johnson. Avslutet tillhörde definitivt kategorin drömträffar och skottet borrade sig otagbart in i vänstra krysset.
– Ett av mina bästa mål någonsin. Det kändes fantastisk, konstaterade Sam själv efteråt.

Minuterna efter var Sam på väg igenom i djupled igen men den här gången stoppade David Mitov Nilsson skottet. Norrköping hann sedan med ett hyfsat farligt skott genom Martin Fransson som Höie parerade innan domare Mohammed Al-Hakim blåste av halvleken.
– Vi hade väldigt dåligt passningsspel i början på matchen som gjorde att det blev ett stort bollinnehav till Norrköpings fördel. Men det var inte många målchanser emot oss och vi hade bra kontroll i vårt försvarsspel även om vi blev för låga. Sedan tog det sig tjugofem minuter in i matchen och det blev bättre där vi gör ett fantastiskt mål, även om inte tekniken i övrigt riktigt stämmer i laget. Så vi hade ändå bra energi med oss in i pausen, konstaterade Pelle inför den andra halvleken.

Det började också bra där Mushekwi var nära att hinna först på Tim Björkströms djupledsboll men Pekingkeepern Mitov Nilsson var snäppet före. DIF såg ut att bra kontroll på händelserna tills i 55:e minuten då en avigt studsande långboll letade sig fram till Nikola Tkacic som fri med Höie kunde sätta 1-1.

Målet gav Peking energi under en kort sekvens men hemmapubliken eldade på blåränderna som sakta återtog initiativet. Det blev mycket bollinnehav men de riktigt heta chanserna uppstod inte trots bra initiativ i offensiven. Spelet var stundtals väldigt fysiskt och en och annan domslutsdiskussion uppstod också på planen.

Norrköping var sedan farligt framme med en lurig djupledsboll som så när friställde Emir Kujovic men en viktig brytning från Omar Colleys yttersta tåspets räddade upp situationen. Framåt jobbade Sam Johnson och Nyasha Mushekwi hårt med targetspelet  och visade fin teknik men de riktigt heta lägena dök aldrig upp.

Bästa chansen fick Omar Colley som var mycket nära att nicka en en hörna. Bollen landade dock till slut i Mitov Nilssons skopa och Pelle valde därefter att vaska om lite genom att byta in Amadou Jawo som hyllades snyggt med sin egen läktarramsa.

Även Kevin Walker kom in med kvarten kvar och bytte av Jesper Karlström och Kämpa Djurgården drog igång på nytt för en slutforcering där trycket var bra på arenan samtidigt som DIF öste på framåt. Men mer än en halvfarlig nick från Jesper Arvidsson, ett hyfsat läge för Nyasha Mushekwi och ett skott över från Alexander Faltsetas strax utanför straffområdet blev det inte.

Ett kanske inte helt oväntat resultat sett till hur svårslagna båda lagen varit på sistone och Pelle Olsson summerade den andra halvleken på följande sätt:
– Vi börjar andra halvlek med bra kontroll, men det är lite för mycket bollar som ramlar ner genom lagdelarna till dem. Sedan blir det en missbedömning på en djupledsboll och det blir mål på en situation som kändes som att vi hade under kontroll. Resten av matchen så kämpar vi bra och det är nästan inga målchanser åt något håll, Omar Colley hade det bästa läget på en hörna. Så totalt sett kanske vi har ett knappt övertag i målchanser under hela matchen men är för oskarpa för att kunna vinna, summerade Pelle.

4 juni, torsdag 19:00Tele2 Arena