Johnson och Karlström fixade seger mot Gefle

• 14 mars 2015

Djurgården förblir obesegrat mot allsvenskt motstånd på försäsongen. Efter segrar mot Åtvidaberg och Norrköping blev det vinst även mot Gefle på lördagen. Djurgården vann med 2-0 (1-0) på ett soligt Kaknäs.

Blåränderna mönstrade en startelva med provspelaren Nyasha Mushekwi bredvid Sam Johnson (bilden ovan) på topp men i anfallsväg fanns även Sebastian Andersson och Amadou Jawo redo för inhopp på bänken. I Gefle var det tunnare i offensiven då ex-Djurgårdaren Johan Oremo lämnade ett sent återbud. Emil Belander fanns redan på skadelistan men Dioh Williams och 18-årige Anders Hjelte gav Djurgården backlinje en del att göra under första halvlek.

Den första halvtimmen var jämn. Gefle lyckades väl med sitt presspel som ofta tvingade Djurgården att spela hemåt och börja om. Det som skapades i blårandig anfallsväg var oftast resultaten av vänsterbacken Elliot Käcks offensiva räder på kanten.
– Han är väldigt duktig i offensiven så det gäller för oss att få med det i spelet. Kan vi få inläggen ännu djupare så vet vi att det är ett farligt vapen som är svårt att försvara sig mot, sa Djurgårdens tränare Pelle Olsson.

Gästerna kämpade hårt för att lyckas flytta upp spelet på Djurgårdens planhalva och fick spela i numerärt överläge under en period sedan Alexander Faltsetas hamnat fel i en närkamp och skadat fotleden.
– Det gör ont för det är väldigt hårt lindat, men det är förmodligen en stukning, sa Faltsetas som hoppade runt på kryckor efter matchen.

Alexander Faltsetas ersattes av Jesper Karlström som liksom i den förra matchen mot Norrköping imponerande med sin bolltrygghet på det centrala mittfältet. På högerkanten sprang Kerim Mrabti mycket och när han tog vara på ett inlägg från Kevin Walker med ett direktinspel var det ytterst nära ett ledningsmål. En framrusande Nyasha Mushekwi kunde så när ge Djurgården ledningen men bollen for precis utanför stolpen.

DIF-tränaren Pelle Olsson berömde sina spelare för en bra avslutning av halvleken och den belönades också med ett mål. I den 37:e minuten fick Emil Käck fram en passning till Daniel Berntsen som lämnades i fred av Gefles försvar. Norrmannen visade att han har känsla i vänsterfoten och prickade Sam Johnson som placerat sig vid bortre stolpen. Johnsons nick var välplacerad och hamnade utom räckhåll för Emil Hedvall i Gefles mål.

Innan de första 45 var över stack Gefle upp och skapade en fullt duglig kvitteringschans. Jonas Lantto fick till en bra träff men Hampus Nilsson demonstrerade sina målvaktskvaliteter med en kvalificerad räddning.
– Vi skulle vilja ha lite mer tryck i grejerna. De intentionerna vi har är OK men vi skulle vilja ha mer av det. Vi vet att vi har verktygen, som när vi gör 1-0, men vi skulle behöva använda dem lite mer frekvent, sa Pelle Olsson.

Efter halvtidsvilan tog Djurgården över matchen i än högre grad, dock utan att lyckas utöka ledningen. Gefle skapade egentligen bara en kvitteringschans att tala om och då stod matchklockan på 80 minuter. Mittfältaren Anders Bååth fick ett riktigt bra läge i höjd med straffområdet men skottet hamnade strax utanför mål.

I stället kunde Djurgården producera ett välförtjänt 2-0-mål som tre inhoppare var inblandade i. Haris Radetinac slog in bollen i straffområdet där Sebastian Andersson mötte med ett tillslag. Emil Hedman räddade men returen tog Jesper Karlström påpassligt hand om på bästa sätt.
– Djurgården är ett bra lag och har kommandot under hela den andra halvleken men vi är ändå med i matchen till slutet. När vi jagar en kvittering så spricker vi upp och då kunde Djurgården kontra på oss, konstaterade Gefletränaren Roger Sandberg.

14 mars, lördag 14:00Kaknäs IP